Традиционална спортска манифестација „Меморијал Тодор Коларски“ одржана је осми пут по реду у петак 17. новембра 2023. године у Спортском центру Олимп. Овај догађај се организује у знак сећања на Тодора Коларског, који је својим делом оставио дубок траг у спорту особа са инвалидитетом. Његов живот и рад се везују за три града: Велес (Македонија), Јагодина и Београд, те је и овај догађај осмишљен са циљем да се, уколико је могуће, окупе представници организација особа са инвалидитетом ова три града и приреде међусобно дружење својим члановима у виду спортског догађаја.

  На отварању се, пригодним мотивационим говором, присутнима обратила кћерка Тодора Коларског, Тања Коларски, као и председник ССОСИБ – а, Драженко Митровић.

  Организатор ове традиционалне манифестације је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, док су покртовитељи и овога пута били Секретаријат за спорт и омладину и Секретаријат за социјалну заштиту града Београда.

  Гости овогодишње манифестације су чланови Друштва за спорт и рекреацију особа са инвалидитетом из Јагодине, који су се такмичили са домаћим учесницима, а који долазе из Удружења „Живимо заједно“, „И ми смо овде“, „МНРО Звездара“, затим корисници дневних боравака „Борска“, „Шекспирова“, Установе за децу и младе Сремчица, Друштва за спорт и

  рекреацију особа са инвалидитетом Звездара, корисници активности Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда (ССОСИБ). Такмичари су се такмичили у пет спортских дисциплина: пикадо, боћање, стони тенис, шут на гол и шут на кош.

  У боћању је прво место освојила екипа ССОСИБ-а, за коју су играли Милош Лужија, Горан Стјепановић и Илија Радиновић, друга је екипа Живимо заједно, коју су представљали Уна Пантовић, Ивана Панић и Лука Нововић, док је треће место освојила епипа ДСРИ Јагодина, за

  коју су играли Снежана Динић, Милован Васић и Предраг Радовановић.

  У стоном тенису победу је однео Бојан Ранђеловић, корисник програма ССОСИБ-а, друго место је освојио Коста Петровић из удружења Живимо заједно, а треће место Драган Балабан, представник Удружења И ми смо овде.

  У дисциплини шут на гол, најуспешнији је био Дарко Петровић из Установе за децу и младе Сремчица, затим Коста Петровић и Сафет Фазлијаски, обојица из удружења Живимо Заједно.

  Најуспешнији у дисциплини шут на кош је био Александар Илић, затим Матија Живковић, док је треће место освојила Јованка Рабреновић. Сви су чланови удружења Живимо заједно.

  У пикаду је победу однела Уна Пантовић, друго место је освојио Илија Радиновић, а треће Милан Павловић из Установе за децу и младе Сремчица.

  У наставку такмичења у просторијама Савеза је одржано пригодно послужење уз дружење где су представници удружења и чланови кроз разговор разменили искуства и евоцирали успомене са претходних сусрета.

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.