Спортско сабрање Свете Србије jе као манифестација спортског, породичног, духовног, дружељубивог, културног, забавног, образовног и патриотског карактера је показала своју истрајност и доследност одржавањем 11. пут по реду. Због свога развоја и постигнутих резултата, као и и доказаног позитивног утицаја на друштво, добила је статус “Манифестације од посебног значаја за нашу престоницу - Град Београд”.

  Ове године манифестација је одржана 15. јуна на Ади Циганлији и као и свака претходна, почело је Светом Литургијом. Важност очувања духовног и телесног здравља за очување целовитог нашег бића је нагласио и епископ Иларион у својој беседи, као и то да се кроз спортске активности јача сопствена воља и снага. Манифестација је до сада укупно заинтересовала и на једном месту окупила више од 220.000 посетилаца кроз бројне спортске активности.

  Око 50 особа са инвалидитетом је имало могућност да учествује у бројним спортским активностима које су организоване у оквиру Спортског центра за особе са инвалидитетом, као и у активностима oрганизованим од стране многих спортских клубова.

  Сви учесници су добили пригодно освежење, а на крају су уживали и у заједничком ручку на отвореном, служен је војнички пасуљ.

  Учешће особа са инвалидитетом у овој манифестацији финансијски је подржала Скупштина града Београда преко Секретаријата за социјалну заштиту.

  Овим је настављена једна лепа сарадња са удружењем „Свети Срб и ја“, која у великој мери доприноси развоју спорта особа са инвалидитетом у Београду, као и њиховом квалитету живота.

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.