На теренима Републичког завода за спорт и медицину спорта у Кошутњаку 25. 04. 2024. године одржано је првенство Београда у атлетици за особе са инвалидитетом.

  Приликом отварања такмичења обратио се Драженко Митровић, наш прослављени атлетичар - параолимпијац и председник Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, који је пожелео срећу свим учесницима.

  Међу такмичарима су били спортисти БАК ОСИ Погледи и АК Тријумф, као и чланови Удружења „Живимо заједно“, „И ми смо овде“, Спортско рекреативног удружења особа са инвалидитетом „Победник“, Дневног боравка „Чукарица“, „Сунце“, ученици основних школа „Вељко Рамадановић“ и „Радивој Поповић“, као и корисници програма Спортског савеза особа са инвалидитетом Београд.

  У дисциплини бацање копља титулу првака Београда је однео Бојан Цвијановић (БАК Погледи), док је у бацању диска победио Бојан Милутиновић.

  Титулу првака Београда у дисциплини бацање кугле у својим категорија остварили су:

  Бојан Цвијановић (БАК Погледи), Саша Стругар (Установа за децу и младе Сремчица), Емил Куртишевски (ОШ Радивој Поповић), Мирјана Туцаковић („И ми смо овде“).

  У дисциплини скок удаљ, најбољи у својим категоријама су били Младен Стојковић (Дом Сремчица ), Данијел Шербић (ОШ Вељко Рамадановић), Аида Селими (ОШ Радивој Поповић).

  У дисциплини трчање 400 м победу је однео Василије Васић, члан АК Тријумф. У дисциплини трчање на 100 метара у својим категоријама најбржи су били Аида Селими, Јована Рабреновић, Василије Васић, Емил Куртишевски, Ненад Ибрахимовић, Александар Лазић, Александар Илић и Огњен Ануфријев.

  Meдаље победницима додељивали су: Драженко Митровић, председник Спортског савеза ОСИ Београда, као и генерални секретар Савеза - Немања Радовић.

  Такмичење је одржано у организацији Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, а под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту града Београда.

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.