POŠTOVANI PRIJATELJI, 

  PROSLEDJUEMO VAM PISMO JEDNE AMBICIOZNE ŽENE KOJA JE ZAINTERESOVANA DA UKLJUČI ŽENE ( BEZ OBZIRA NA POSTOJANJE INVALIDITETA )U REKREATIVNO TRČANJEU SKLADU SA SVOJIM MOGUĆNOSTIM - LAGANO. 

  SVI ZAINTERESOVANI DA SE JAVE NA TELEFON

  IRENA PAVLOVIĆ

  kontakt 063430076


  Pismo tebi,

  Obraćam ti se kao žena, majka, ultramaratonac i neko ko se u kasnijim godinama života osmelio da sanja i ostvaruje snove. 

  Kada sam pre četiri godine prvi put potrčala u svojoj 37 godini, nisam ni pomišljala da ću od tog prvog pretrčanog kilometra stići do polumaratona, maratona i ultramaratona. 

  Kilometri su krenuli prvo boljažljivo i oprezno s obzirom da sam u proces priprema za polumaraton ušla potpuno sama. Polako, iz dana u dan, noge ali i srce i um, bili su jači. Uz trkačicu koja je bivala bolja, napredovala je i žena u meni, žena ohrabrena upornošću, strpljenjem i energijom koja je naučila da se obnavlja, što sam je više trošila. Uz kilometre, počela sam i da pišem, upravo o promenama koje su se u meni dešavale u toku životnog procesa koji je u tom trenutku tekao. Teški, ali i dragoceni momenti na trkačkoj stazi, učinili su da se moj život iz korena promeni. Period od četiri godine je bio period učenja, napretka i približavanja prvenstveno sebi. Sve što sam uspela u ovom periodu da postignem, postigla sam nepokolebiljivom verom u probuđeni potencijal i u to da su granice daleko izvan onih koje sam sebi celog života ucrtavala. Sada su te granice desetinama i stotinama kilometara daleko od one žene a bliže ovoj, današnjoj.

  To želim da podelim sa vama. Radost ubrzanog kretanja i osećaj da je srce tu da bismo ga trošili i osluškivali. Osećaj da naše granice možemo pomerati daleko, ka nebu. Pored ovog poetičnog pogleda, kroz koji volim da promatram i život i trčanje, od praktičnih koraka kroz treninge ćemo učiti:

  - Tehniku trčanja

  - Položaj tela

  - Tehnike disanja

  - Snagu i izdržljivost tela

  - Fleksibilnost i razgibanost tela

  - Pravilnu ishranu i hidrataciju

  - Poboljšanje kvaliteta sna 

  Pokušaćemo zajedno, polako. Pokušaćemo da razbudimo uspavano telo, da počnemo da ga slušamo, da pratimo znake koje nam šalje. Važno je, da bismo imale samopouzdanja, da bismo bile čvršće a samim tim i dozvolile sebi nežnost i ranjivost. Pokušaćemo da osetimo svet u nama i oko nas kroz nove osećaje. 

  Raduje me ukoliko odlučiš da ubrzaš korak sa mnom. Velike prijatelje, ljubav i podršku sam stekla upravo na trkačkoj stazi. U pitanju je duh, duh jakog individualca, koji doživljava drugog trkača kao saborca a ne kao konkurenciju. 

  Vidimo se na stazi.

  Srdačan pozdrav i sportski zagrljaj,

  Irena Pavlović

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.