Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара у сарадњи са Спортским савезом особа са инвалидитетом Београда организовало је  28. децембра 2023. године, у Спортском центру „Олимп“ на Звездари, традиционалну спортску манифестацију поводом Међународног дана особа са инвалидитетом.

  На отварању манифестације су прсуствовали представници Олимпијског комитета Србије, спортски директор Соња Васић и славни репрезентативац у стрељаштву Дамир Микец, као и директор Београдског маратона, Дарко Хабуш.

  У такмичарском делу је учествовало 56 особа различитих типова инвалидиета, свих узраста и оба пола, корисници програма Спортског савеза особа са инвалидитетом, чланови Друштва за спорт и рекреацију инвалида Звездаре, Београда, ученици школе за слепе и слабовиде „Вељко Рамадановић“, чланови удружења „Живимо заједно“, „И ми смо овде“, Дневног боравка „Шекспирова“, Спортско рекреативног удружење особа са инвалидитетом „Победник, стонотениског клуба инвалида СТИБ.

  Учесници су имали прилику да се надмећу у дисциплинама: боћање, стони тенис, шут на кош, шут на гол и гађање вертикалне мете.

  У боћању је прво место освојила екипа „Живимо заједно“ коју су чинили Уна Пантовић, Немања Миљковић и Душан Марковић. Друго место је заузела екипа ССОСИБ- а за коју су играли Никола Јеличић, Снежана Вешовић и Милена Мојсић Ђорђевић. Треће место је освојила екипа „Душан“ у којој су играли Душан, Анђела и Бојан Васић.

  У стоном тенису је победну однео Бојан Ранђеловић, члан СТИБ-а, друго место је заузео Миодраг Стојковић, такође члан СТИБ-а, док је треће место освојио Томислав Мартић, члан удружења „Живимо заједно“.

  Највише погођених голова је постигао Ненад Чолић, корисник активности ССОСИБ-а, затим Дејан Луковић, члан СРУ ОСИ „Победник“, док је треће место је заузео Душан Васић, такође корисник активности ССОСИБ-а.

  Највише успешних шутева на кош је остварио Лука Брочић, корисник активности ССОСИБ-а, друго место је заузео Матија Живковић, а треће Уна Пантовић, обоје чланови удружења „Живимо заједно“.

  У дисциплини гађање вертикалне мете најшрецизнији је био Никола Радуцић, ученик школе „Вељко Рамадановић“, друго место је освојио Алекса Марић, корисник активности ССОСИБ-а, а треће Марија Трифуновић, такође ученица школе „Вељко Рамадановић“.

  У екипном пласману, најуспешнији у такмичарском делу су били корисници активности ССОСИБ-а, затим чланови удружења „Живимо заједно“ и ученици школе „Вељко Рамадановић“.

  Манифестација поводом Међународног дана особа са инвалидитетом је и овога пута одржана под покртовитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара.

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.