У Градској општини Раковица 5. октобра одржана је трибина посвећена безбедности у саобраћају особа са инвалидитетом под називом „Будимо безбедни“. Трибину су организовали Удружење грађана „Будимо безбедни“ уз помоћ Секретаријата за социјалну заштиту, Министарства унутрашњих послова Србије и Градске општине Раковица.
  На трибини су говорили председница Удружења „Будимо безбедни“ новинарка Деа Ђурђевић, помоћница Секретара за социјалну заштиту Снежана Милошевић, помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан и председник Градске општине Раковица Милош Симић.
  Гости трибине били су наша прослављена каратискиња Тања Петровић, једна од најбољих такмичарки у паракаратеу Нина Портолан, представници институција и удружења грађана које се баве заштитом права особа са инвалидитетом. Као представник Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда Александар Вујчић је присуствовао овој трибини.
  Једна од главних тема трибине била је да је са сарадњом Града Београда најављено увођење посебног броја телефона, којим ће особе са инвалидитетом моћи да пријаве возило које је паркирано на површини која је предвиђена за њих, као и на другим површинама где им непрописно паркирана возила отежавају кретање. Посебна пажња ће бити посвећена изради јавног регистра особа са инвалидитетом, захваљујући којем би се олакшао приступ помагалима и другим производима који ће им побољшати квалитет живота.
   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.