У сарадњи са Београдским маратоном, као и са Повереником за заштиту равноправности, Спортски савез особа са инвалидитетом је и ове године организовао масовно учешће особа са инвалидитетом на Београдском маратону, а под слоганом „Равноправно до циља“

  Манифестација је одржана у недељу 23. априла 2023. године, 36. пут по реду. У трци задовољства укупно је учествовало 178 особа са инвалидитетом, међу њима : корисници програма Спортског савеза особа са инвалидитетом, чланови организације глувих „ГОГ Београд“, удружења „Живимо заједно“, „ И ми смо овде“, Спортско рекреативног удружења особа са инвалидитетом „Победник“, Друштва за спорт и рекреацију инвалида Звездаре, Дневног боравка „Шекспирова“, Спортско рекреативног друштва слепих „Напредак“, Спортског рекративног удружења ОСИ „Победник“, а значајан број је био из Спортског савеза особа са инвалидитетом Шабац. Савез је имао представнике и у тркама на 10 км и 21 км. Сунчан недељни дан је допринео да се окупе многобројни гледаоци на улицама Београда који су бодрили учеснике.

  Пре почетка маратона пријављени учесници са инвалидитетом и њихови пратиоци су добили мајицу и окрепљење, а након завршетка трке, као и предходних година, уручене су им захвалнице за учешће и поклон ваучери за ручак у ресторану „Мекдоналдс“.

  Ова манифестација је од великог значаја јер особе са инвалидитетом широј популацији могу на лицу места да покажу како успешно могу да учествују у различитим спортским активностима, да дају пример и мотивишу све особе како се померају границе сопствених могућности и чува достојанство.

  Акција „Равноправно до циља“ показује колико је спорт важан за особе са инвалидитетом и колико побољшава квалитет живота, а уједно и прилика да се подигне свест о важности инклузије и равноправности за друштво као целину.

  Учешће особа са инвалидитетом на овој манифестацији омогућила је Скупштина града, Секретаријат за спорт и омладину и Секретаријат за социјалну заштиту.

   

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.