У суботу, 09. априла 2022. године, у Спортском центру за особе са инвалидитетом на Ади Циганлији, одржан је Меморијални турнир – сећање на наше спортисте. 

  Турнир је превасходно одржан у циљу евоцирања успомена на наше другаре, спортисте са инвалидитетом и спортске раднике који су оставили неизбрисиве трагове у нашим сећањима и историји спорта за особе са инвалидитетом у Београду. Овде ћемо поменути само неке од њих : Драган Животић, Мирко Угарчић, Станислав Првуловић, Предсраг Крижан, Сандра Маринковић, Марко Лазић, Милош Митић, Синиша Видић, Мирјана Илић Ђуричин, Сава Нешић. 

  Турнир је одржан у организацији Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, а под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину града Београда и Секретаријата за социјалну заштиту. 

  Ове године поред турнира у фудбалу, одржала су се и надметања у пикаду, стоном тенису, боћању, шаху и шутирању на кош. Око 60 особа са инвалидитетом, оба пола, разних узраста и категорија инвалидности је са великим задовољством учествовало у овој манифестацији. 

  Првопласираним екипама и појединцима су уручена признања.

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.