Спортско Сабрање Свете Србије  је Манифестација ”од посебног значаја за Град Београд”, коју са благословом блажене успомене Патријарха српског Господина Иринеја, већ осам година организује Православно спортско удружење ”Свети Срб и ја”. Спортски савез особа са инвалидитетом Београдa ( Савез ) је ове године добио специјалну позивницу за партнерство у укључивању особа са инвалидитетом у ову манифестацију. 

  Овогодишње Спортско Сабрање је одржано 26. јуна на Ади Циганлији и као и сва претходна, почело је Светом Литургијом. Манифестација је уз промовисање важности очувања духовног и телесног здравља наших најмлађих, како је то блаженопочивши Патријарх Иринеј назвао кованицом ”хармонично васпитање”, до сада укупно заинтересовала и на једном месту окупила више од 160.000 посетилаца кроз бројне спортске активности. Ове године су се по први пут организовано укључиле и особе са инвалидитетом и то у организацији Савеза.

  Око 40 особа са инвалидитетом је имало могућност да учествује у бројним спортским активностима које су организоване у оквиру Спортског центра за особе са инвалидитетом, као и у активностима Војске Србије, МУП Србије, Српске Православне Цркве, Спортских савеза, Витешког удружења. 

  Поред квалитетног културно - уметничког програма који је реализован на бини, између осталих познатих и јавних личности, присутнима се обратио и председник Савеза, Драженко Митровић.

  Сви учесници су добили прелепе поклоне од стране организатора, као и пригодно освежење, а на крају су уживали у заједничком ручку на отвореном, служен је војнички пасуљ.

  Учешће у овој манифестацији финансијски је подржала Скупштина града Београда преко Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту.

   

  Овим је започета једна лепа сарадња са удружењем „ Свети Срб и ја „ која у великој мери доприноси развоју спорта особа са инвалидитетом у Београду, као и њиховом квалитету живота.

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.