Фудбалски клубови Црвена Звезда и Партизан и Београдски маратон на заједничком хуманитарном задатку. Велико интересовање за акцију. Требало је више од 74 године да се створи оваква прилика.

   

  Првенствени „вечити“ дерби између фудбалских клубова Црвена Звезда и Партизан, 164. по реду, одржан је 07.04.2021. у оквиру 30. кола  Линглонг Тире Супер лиге Србије.

  Фудбалска битка на терену окончана је последњим звиждуком судије Симовића и имала је свој велики спортски значај, али је тада почело и специфично „треће полувреме“ највеће утакмице српског фудбала и борба за срећније и лепше детињство младих и деце – особа са инвалидитетом, која желе да се баве спортом. 

  На иницијативу Београдског маратона, чије се 34. издање ове године одржава 16.05.2021. године, под слоганом „Без баријера“, а са циљем да се особама са инвалидитетом створе бољи услови за редован дневни и спортски живот, управе и фудбалери Црвене Звезде и Партизана радо су се укључили и дали свој неизмерни допринос у реализацији ове акције. 

  Дресови, односно комплети у којима су фудбалери Црвене Звезде и Партизана одиграли 164. „вечити“ дерби сада су спремни за продају и ово је јединствена и историјска прилика да неко постане власник оба комплета дресова са одиграног дербија који има традицију дужу од 74 године (први дерби је одржан 05.01.1947. године), као и да куповином дресова, односно финансијским прилогом учини изузетно важан и хуман гест и тако значајно допринесе унапређењу рада ССОСИБ и њихових многобројних корисника -  особа са инвалидитетом поготово младих и деце. 

  Уклањање менталних и физичких баријера је основни предуслов да се ова иницијатива спроведе, а партнери и активни учесници у реализацији целог пројекта су и Српски Филантропски форум и Спортски Савез особа са инвалидитетом Београда (ССОСИБ), који је и определио конкретне и верујемо остварљиве следеће циљеве до којих заједнички желимо да додјемо спроводећи ову акцију:

   

  1. Прикупљање средстава за опремање инклузивног спортског вежбалишта на отвореном и инклузивне сале за вежбање у оквиру Спортског центра „ Олимп „ на Звездари, као и набавка спортске опреме потребне за реализацију програмских активности Спортског савеза особа са инвалидитетом града Шапца. Ревитализацијом вежбалишта и обезбеђивањем опреме створили би се услови за континуирано свакодневно вежбање преко 100 особа са инвалидитетом, првенствено младих, разних категорија инвалидности. За реализацију овог пројекта потребна су средства у износу од 2.300.000 рсд.

   

  2. Прикупљање средстава за финансирање спортских стручњака који би реализовали спортске програме за особе са инвалидитетом града Београда у периоду јун - децембар 2021. Осам програма на десет локација широм града под стручним надзором спортских стручњака обезбедили би услове за континуирано вежбање за више од 200 особа са инвалидитетом, првенствено младих, свих категорија инвалидности. За ове потребе су неопходна средства у износу од најмање 1.000.000 рсд.

   

  3. Реализација развојних програма који би омогућили већем броју особа са инвалидитетом, поготово у приградским општинама, да се укључе у активно бављење спортом чиме би се значајно побољшао квалитет живота особа са инвалидитетом у нашем главном граду и шире. 

   

  Комплетна акција, односно опремање спортских вежбалишта, реализација спортских програма за особе са инвалидитетом и реализација дугорочних развојних програма биће спроведена преко ССОСИБ и све уплате, односно сва финансијска средства треба проследити на рачун ССОСИБ-а број 325-9500600046308-30. 

  Сви заинтересовани  (појединци и фирме) за даљи наставак акције и куповину дресова (оба комплета) у којима су фудбалери Црвене Звезде и Партизана одиграли 164. „вечити“ дерби могу да се јаве на адресу оффице@бгдмаратхон.орг 

  Само озбиљне понуде ће бити узете у разматрање. 

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.