Можда нема тако богату традицију као у свету, где се сматра најпопуларнијим и најмасовнијим параолимпијским спортом, али сваким даном боћање и код нас стиче све већи број присталица и расте интересовање за ову дисциплину код популације свих узраста.

   

  То потврђују и припреме за првенство Београда које ће бити одржано сутра, у четвртак 27.августа, где се очекује учешће екипа из свих делова Града – највише клубова из Савеза за церебралну и дечју парализу, али и из других бројних удружења: „Живимо заједно“, „Победник“, „Напредак“ итд. као и других средина, али и гости из других градова – Шабац итд.

   

  Такмичења за назив најбољег у Београду за ову годину почињу у 09,00 сати, када стартују најмлађи, док ће иза тога на борилиште изаћи њихови старији суграђани – а место одржавања су терени на Ади Циганлији где отворени терени уз примену свих других мера (поштовање дистанце, маске, рукавице, визири, дезинфекција итд.),  које су препоручене од стране здравствених  радника и кризног штаба,   представљају гаранцију безбедних услова и за такмичаре и за посетиоце.

   

  Организатор ове манифестације која с правом побуђује запажено интересовање је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда а њено одржавање подржао је и омогућио град Београд преко Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту. 

   

  У Београду, 26.08.2020.г.

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.