У четвртак 09. јула одржава се Првенство Београда у стрељаштву малокалибарским оружјем за особе са инвалидитетом, на стрелишту Царева ћуприја са почетком у 09,30 часова. Такмичење се одржава у дисциплинама: серијска МК пушка екипно и појединачно и МК пиштољ слободног избора појединачно и екипно (ако буде екипа). Рок за достављање пријава такмичара и екипа је 07.07.2020.године. Сви такмичари треба да имају утврђену здравствену способност за ову годину (сходно Закону о спорту). Сву одговорност за здравствено стање својих такмичара сносе организације за које се такмиче. Такмичење се одвија стриктно према Правилнику такмичења Инвалидског стрељачког савеза Србије - гађа се у папирне мете стрељачког савеза Србије - оружје обезбеђују сами учесници, МК муницију за такмичење обезбеђује организатор (ССОСИБ има и 5 серијских мк пушака које ће бити на располагању учесницима такмичења).

  Eкипу у обе дисциплине чине 3 такмичара без обзира на категорију инвалидности и пол. Право учешћа имају само такмичари који су већ наступали на такмичењима МК оружјем и постизали резултате изнад 240 кругова МК пушком, као и такмичари који до сада нису наступали на такмичењима МК оружјем али су у дисциплинама ваздушним оружјем постизали резултате боље од 320 кругова серијском ваздушном пушком или 520 кругова ваздушним пиштољем. Безбедност на стрелишту је изнад свих осталих прописа, свако нарушавање безбедности повлачи дисквалификацију такмичара. Вођа екипе у потпуности одговара за понашање и спремност својих такмичара.

  Победницима у појединачној и екипној конкуренцији ће бити додељене медаље (уколико буде довољан број екипа). Такмичење је квалификационо за Државно првенство у стрељаштву мк оружјем.

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.