У Дому ратних војних инвалида успешно је одржан трећи по реду Меморијални турнир Тодор Коларски" уз присуство екипа из Велеса ( Македонија ), Јагодине и Београда. Организатор турнира био је Спортски Савез особа са инвалидитетом Београда уз финансијску подршку Скупштине града, Секретаријата за спорт и омладину. Овај турнир је одржан у спомен на једног од оснивача Савеза – Тошкета Коларског ( деда Тошкета ) – а са циљем остваривања дугорочне сарадње између ових градова у којима је деда Тошке живео, радио и оставио неизмерног трага у развоју спорта и побољшању положаја особа са инвалидитетом.

  Након уводног обраћања председника Савеза, представника свих екипа учесница и ћерке Тодора Коларског, представљен је лик и дело Тодора Коларског кроз краћи говор и преко паноа на коме су биле изложене неке од фотографија и делови биографије Тодора Коларског. У току такмичења, делегација коју су чинили представници свих екипа учесница, обишла је гроб Тодора Коларског. Такмичари су имали прилику да се надмећу у следећим дисциплинама : стрељаштво, куглање, стони тенис, боћање, пикадо и шах. У веома узбудљивом надметању, највише успеха имали су такмичари из Јагодине освојивши пехар за прво место у трајно власништво као и прелазни пехар. Нешто мање успешнији били су такмичари из Јагодине. Екипа из Велеса је имала најмањи број такмичара из објективних разлога, али их то није омело да остваре веома добре резултате у боћању и куглању, и тако залужено понесу пехар за освојено треће место у свој родни Велес.

  Након такмичења и проглашења победника уследило је дружење свих учесника уз пригодно послужење.

  Ова манифестација је у потпуности оправдала своја очекивања, окупивши представнике из сва три града у којима је деда Тошке живео и стварао. Представници свих градова су имали прилику да размене искуства у циљу развоја спорта, као и генерално унапређења положаја, особа са инвалидитетом, што је резултирало идејом да се следеће окупљање овим поводом одржи у лето следеће године у деда Тошкетовом родном граду– Велесу.

  Prijatelji

  © 2017 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.