СПОРТ ЗА СВЕ  Извештај са манифестације –

  БЕОГРАД  ДОБИО ШАМПИОНЕ У БОЋАЊУ

  Данас је на теренима Спортско - рекреативног центра „Олимп Звездара“ одржано првенство Београда у боћању за особе са инвалидитетом које је окупило око 100 учесника, а које је како одзивом то и интересовањем потврдило епитет ове дисциплине  као најпопуларнијег и најмасовнијег спорта.

  Овогодишње првенство је уједно  део пројекта „Спорт за све “, који реализује Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, уз подршку УНИЦЕФ-а и НЦР Фондације и у сарадњи са Градом Београдом, односно са секретаријатом за социјалну заштиту и секретаријатом за спорт и омладину.

  Првенство је окупило учеснике са простора целог Града, оба пола и свих узраста и видова инвалидитета, својим присуством су се издвојили (корисници удружења Победник, школе Стефан Дечански и ОШ „“ Алекса Шантић“) а звање најбољих за ову годину избориле су екипе  (Специјална болница за церебралну парализу, Дом Сремчица, удружење Победник  ).

  Манифестација је с правом побудила запажено интересовање а међу бројним посетиоцима и гостима је посебно значајно  истаћи подсекретара за спорт и омладину Града Николу Рајичића и Весну Дејановић из  канцеларије Уницеф-а  који су својим присуством дали посебан допринос.

  Захваљујући фондацији НЦР и партнерству УНИЦЕФ-а и Града Београда, до краја године биће организован низ сличних манифестација и континуираних спортско-рекреативних активности којим ће се додатно промовисати и подстицати значај спорта и физичке културе и инклузивни приступ као битан део система друштвених вредности заједнице. Наредна манифестација нас очекује већ 9.новембра у Спортском центру у Обреновцу  

  У Београду, 24.октобра, 2017.г.

   

  Prijatelji

  © 2017 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.