Синоћ су из Сарајева допутовали наши спортисти са инвалидитетом, који су престављали наш Град на већ традиционалним Спортским играма ОАЗЕ које окупљају децу и младе са интелектуалним тешкоћама и на којима је учествовало око 400 спортиста из око 10-так земаља из целог региона али и других делова Европе.

    Екипа Београда, мада не велика по броју спортиста, остварила је веома запажен резултат и била једна од најуспешнијих на такмичењу – освојено је укупно 11 медаља од којих чак 6 у пливању: Марија Милојковић и Матија Живковић по две медаље од којих по једна златна а одличја су изборили и Јелена Симоновић и Никола Јеличић. Такође, Никола се окитио медаљом и у дисциплини МАТП програма док је наша екипа у саставу Марија Милојковић, Јелена Симоновић, Матија Живковић и Предраг Латас изборила сребрне медаље за освојено друго место у куглању.

     Иначе, организатор учешћа наше екипе био је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда а њихов наступ је омогућен захваљујући разумевању и подршци Града – Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту.

    Prijatelji

    © 2017 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

    Please publish modules in offcanvas position.