Појава епидемије корона вируса и предузете мере онемогућиле су спортисте са инвалидитетом нашег Главног града да се почетком априла традиционално окупе на турниру који је посвећиван чувању успомене на њиховог прерано преминулог другара Марка Лазића, тако да су то учинили у протеклог викенда, на спортским теренима на Ади Циганлији.

   

  Манифестација је организована уз поштовање свих препорука здравствених стручњака и кризног штаба. Учесници су имали прилику да се надмећу у неколико спортских активности : пикадо, висећа кугла, бацање плочица, полигони за развој моторике, шут на гол, бацање медицинке,.. – симболично се и тиме подсећајући да је Марко Лазић, иначе првак Београда у куглању и репрезентативац у голбалу, био свестрани спортиста, добар човек, пријатељ и родитељ.

   

  Овај догађај је окупио неколико десетина Маркових колега и пријатеља, из Спортског клуба слепих „Напредак“, Спортског удружења „ Победник „ ,бивше ученике школе за слепе „Вељко Рамадановић“ и средње медицинске школе „Београд“, представнике друштава и удружења „Живимо заједно“, чланове породице и пријатеље и другаре са спортских борилишта – из свих делова нашег града.

   

  Организатор ове по много чему јединствене манифестације је Спортски савез особа са инвалидитетм Београда а његово одржавање подржао је и омогућио Град Београд преко Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту. 

   

  Prijatelji

   

  © 2017 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.