Протекле недеље одржана су Првенства Београда у стрељаштву малокалибарским и ваздушним оружјем на којима су учествовали најбољи стрелци са инвалидитетом града Београда, међу којима и наши параолимпијци.

  Организатор првенства био је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда уз финансијску подршку Скупштине града - Секретаријата за спорт и омладину града Београда и Секретаријата за социјалну заштиту. 

  У гађању из малокалибаске пушке, тријумфовао је искусни Средо Радовић ( члан Стрељачког клуба особа са инвалидитетом Победник из Београда ). Друго место освојио је Зоран Бањац, такође члан „Победника“., док је бронзу упуцала Снежана Чегар члан истоименог клуба. У дисциплини стандардна малокалибарска пушка - лежећи став најуспешнији је био репрезентативац и један од најуспешнијих светских стрелаца - Дејан Јокић ( „ Победник „ Београд).

  У гађању из малокалибаског пиштоља, са одличним резултатом најбољи је био параолимпијац Растко Јокић , док је сребро освојио Живко Папаз, а бронзу Средо Радовић, сви чланови „ Победника „.

  У екипном пласману, победнички пехар је припао Стрељачком клубу особа са инвалидитетом „ Победници „.

  У гађању из ваздушне пушке, са веома добрим резултатом, најуспешнији је био Зоран Бањац, испред Среде Радовића и трећепласираног Владимира Николајевића, сви чланови „ Победника „. У женској конкуренцији најуспешнија је била искусна Снежана Чегар, док је сребро освојила Зорица Тасић. 

  У гађању из ваздушног пиштоља, прво место, са изванредним резултатом освојио је Растко Јокић, друго Средо Радовић, а треће Живко Папаз. 

  У екипној конкуренцији пехар за прво место освојио је Стрељачки клуб особа са инвалидитетом Победник. 

   

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.