Овог викенда главни град Бугарске Софија била је  домаћин  међународног такмичења у пливању за особе са инвалидитетом,  манифестације која има запажену традицију,  а на којој су се по први пут нашли  и  наши спортисти, пливачи из Београда, њих 6 укупно – 2 девојчице и 4 дечака. Најупешнији су били Андреј Малешевић који је освојио три медаље, две сребрне и једну бронзану и Бојан Шечковић који је остварио две победе у својим категоријма. Лука Шћекић и гала Пемац су заузели друго место у дисциплини 50м слободним стилом, док је Небојша Мркић у веома јакој конкуренцији остварио изузетан резултат и освојио прво место. Маша Миладиновић је зазузела 4.место у својој дисципини.

   

  Организатор и домаћин ових спортских сусрета је Фондација „Пливачки пут“ а међу учесницима су, поред земље – домаћина и Србије,  били и пливачи из Грчке  као и Републике Северне Македоније који су сви своје пријатељство започели недавно на Међународним спортским играма  код нас „Београд опен 2019“.

   

  Посебан значај ових сусрета имало је ангажовање и присуство  Балканске федерације за адаптибилну физичку активност, која је као симболичан израз подршке коју пружа, организовала ревијалне сусрете у малом фудбалу, а који су намењени управо учесницима пливачког такмичења.

   

  Иначе, носилац организације пута  пливачи из нашег Града је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда а њихово учешће омогућио је град Београд преко Секретаријата за спорт и омладину.

   

   

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.