У среду 30. октобра 2019. године,  у Спортском центру „Олимп“ на Звездари одржано је првенство Београда у боћању за особе са инвалидитетом.

  Око 100 такмичара, оба пола, свих узраста и видова инвалидитета – чланови новооснованих клубова за боћање, спортских удружења, школа и дневних боравака, надметали су се за звање најбољих у овој години а најбројнији су били чланови Савеза за церебралну и дечју парализу што и није чудно обзиром да је ова дисциплина и прихваћена као вид спорта припадника ове популације.

  Најуспешнија екипа у категорији особа са телесним оштећењем била је екипа Удружења параплегичара и квадриплегичара „ Дунав „ испред екипе ЦДП Змајеви и екипе СУ ОСИ „ Победник „. У категорији особа са оштећењем горњих екстремитета победу је однела екипа СУ ОСИ „ Победник „ испред екипа ЦДП Роде и ЦДП Тајфун.Међу пионирима ( категорија особа са телесним оштећењем ) највише успеха имала је екипа Специјалне болнице за церебралну парализу и развојну неурологију испред ученика ОШ „ Миодраг Матић „. У категорији особа са интелектуалним тешкоћама победник је екипа Удружења „ Живимо заједно „ која је у финалу савладала екипу Дневног боравка Вождовац.

  Успешан организатор првенства био је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда у сарадњи са Друштвом за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара  уз подршку Града Београда преко Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту и Градске општине Звездара.

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.