DAN SPORTA UZ ĐOKOVIĆ FONDACIJU IVANU ŠPANOVIĆ

     

    Beograd, 5. april 2019. godine – Više od 150 dece uzrasta od šest do deset godina učestovalo je na manifestaciji „Odluči se za sport – veruj šampionu u sebi“, koju je u susret šestom Međunarodnom danu sporta organizovala Fondacija Novak Đoković, u saradnji sa Atletskim savezom Srbije i Našim Savezom. Manifestaciju u Atletskoj dvorani otvorila je naša najbolja atletičarka, Ivana Španović

    „Zahvaljujući sportu, ja danas imam priliku da se obratim vama, budućim šampionima i želim da vas podstaknem da nastavite da trenirate vredno ka ispunjenju svog cilja, a vama koji se možda još niste opredelili za sport da poručim da je on uvek prava opcija. Naučićete mnogo važnih lekcija koje će vam kasnije u životu puno značiti. Sada dok ste još mali, baveći se sportom razvijaćete se pravilno. Verujem da je atletika kao kraljica sportova i bazični sport, pravo rešenje. To je moj predlog, a vi ćete sami odlučiti da li je to i najbolje za vas. Važno je da uživate na treningu, da se družite, igrate sa drugarima, a iz tog odnosa saznaćete mnogo o radu i disciplini, volji i želji, i veri. Veri u sebe da ne odustajete posle poraza, da kada izgubite nije kraj sveta, da kada je teško budete još jači, i da već svaku sledeću priliku iskoristite da se borite i da pokažete da ste najbolji“, rekla je Ivana.

    Osnovci iz redovnih beogradskih škola zajedno sa decom iz škola Radivoj Popović, Dragan Kovačević I veljko Ramadanović i Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologij, su na različitim poligonima izvodili motoričke vežbe koje su od velike važnosti za pravilan rast i razvoj. Pored ukazivanja na značaj bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću, ideja ovog okupljanja bila je i da mališani nauče kako da budu deo tima, kako da pobede i poštuju protivnika.

    Članovi Saveza na ovogodišnjem okupljanju pokazali su da smo u sportu svi jednaki i da ne postoje prepreke za one koji dovoljno žele. „Ovaj dan ćemo pamtiti kao početak jedne divne saradnje. Svi zajedno ćemo se i ubuduće boriti za svaku loptu, u stvari, za svako dete, njegov pravilan razvoj, kvalitetno detinjstvo i ravnopravno mesto u društvu“, rekao je Aleksandar Vujčić, stručni saradnik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.

    „Osim na pravilan fizički razvoj naših najmlađih, sport ima veliki uticaj i na formiranje njihovih ličnosti. On ih uči da budu samouvereni, strpljivi, uporni, i pre svega fer. Zato je naš cilj da se što više mališana okrene i posveti nekoj vrsti sporta. Danas, kada tehnologija sve više okupira njihovu pažnju, to je posebno teško. Međutim, uz pomoć i podršku pravih ljudi, u svojoj misiji istrajavamo i ne posustajemo. Iz godine u godinu, obnavljamo i rekonstruišemo dvorišta i igrališta osnovnih škola i vrtića širom zemlje, stvarajući optimalne uslove za najmlađe. Kao najbolji sportista sveta, naš suosnivač Novak Đoković pruža nam ogromnu podršku, kroz poruku o tome da sport donosi mir u svetu, učeći nas poštovanju razlika“, navela je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Stručni saradnik:
    Jelena Radivojević

    Prijatelji

    © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

    Please publish modules in offcanvas position.