Izveštaj

   

  Na upravo završenom Svetskom paratekvondo prvenstvu koje je održano u Antaliji, članica sportskog kluba Lola, Marija Mičev je osvojila srebrnu medalju I tako postala vicešampionka sveta.

  Marija se takmičila u najbrojnijoj ženskoj kategoriji K-44,-58 kg i prvi put u istoriji Para-tekvondo sporta u Srbiji posle 4 borbe i čak 3 pobede ostvarila ovaj fantastičan uspeh.

  Ovom medaljom Marija je osvojila i važne bodove u kvalifikacijama za učešće na Para-olimpijskim igrama 2020.

  Paratekvondo klub Kobra je dobio je novu vicešampionku sveta u paraolimpijskoj klasi K43 -49kg, Danijelu Jovanović koje je i aktuelna vicešampionka Evrope, takođe iz kluba Kobra na ovom takmičenje učestvovali su još Nikola Spajić, borbe K44 -75kg, Dušan Marisavljević i Ivan Petrovski, forme P20 -30 godina.

  Paratekvondo klub Tigra je na ovom prvenstvu potvrdio dobru formu svojih takmičara, Jelena Terzić koja je odbranila naslov svetskog prvaka iz Londona 2017, Bobana Kozić koja je osvojila srebru medalju I Violeta Todorov i Minja Jandrić koji su osvojili treće mesto. Marija, Danijela, Violeta, Jelena I Bobana su deo ženskog para- tekvondo tima koji je zauzeo drugo mesto ekipno i tako odbranio titulu vicešampiona sveta.

  Ovo je najveće planetarno takmičenje koje je do danas održano u para tekvondou, a ujedno i poslednje svetsko prvenstvo pred Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine na kome će se po prvi put u programu naći i para tekvondo. Na Svetskoj rang listi nakon ovog takmičenja Srbija zauzima 3 mesto u ekipnoj konkurenciji što je ogroman uspeh za našu reprezentaciju.

   

  Prijatelji

   

  © 2017 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.