Извештај о одржаном семинару "Значај спортских активности у инклузији деце са сметњама у развоју„

   

  Семинар је одржан 14.децембра 2018. године, на Факултету за спорт и физичко васпитање у Београду, у организацији Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда ( ССОСИБ ),а у сарадњи са Спортским савезом инвалида Србије ( ССИС ) и уз финасијску подршку Секретаријата за спорт и омладину, Секретаријата за социјалну заштиту града Београда као и Министарства рада, запошљавања и борачко -социјална питања.

  Циљ семинара био је да се професорима физичког васпитања, учитељима, васпитачима,... из редовних школа и предшколских установа, прикажу специфичности и позитивни примери у организацији спортских активности за децу и младе са инвалидитетом.

  Око 80 присутних слушаоца, међу којима су били професори физичког васпитања, учитељи, васпитачи, из редовних школа и предшколских установа, као и студенти Факултета за спорт и физичко васпитање и Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију из Београда, на отварању семинара поздрављено је од стране декана Факултета за спорт и физичко васпитање, др.проф.Саше Јаковљевића.

  Присутне су затим поздравили, у име организатора, председник ССОСИБ - а Велимир Кнежевић, у име Скупштине града, проф.др.Фадиљ Еминовић ( члан градског већа и члан Управног одбора ССИС ), представник Секретаријата за спорт и омладину града Београда, Весна Зирић, као и подпредседник Спортског савеза Београда, др Младен Кецман.

  Након уводних обраћања уследила су излагања, по плану семинара:

  Теоријска излагања су била праћена видео презентацијом.

  Учешће на семинару било је бесплатно, сви учесници су добили сертификат.

  У закључној дискусији изнети су предлози да на неком од наредних семинара би било добро организовати и предавања за родитеље у циљу едукације о значају физичких активности , као и да би требало организовати семинар са што конкретнијим примерима из праксе и по могућству чешће.

   

  Izveštaj (pdf)

   

   

  Стручни радник ССОСИБ:

  Александар Вујчић

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.